dilluns, 2 de juny del 2008

Pastís de formatge

Dolç molt popular al nostre país, menjat especialment els dies de festa. Ingredients: 4.500g de brullo, 2 iogurts sabor llima o natural, 6 ous, Un got de sucre de iogurt, 3 de llet mesura iogurt i dues cullerades soperes de maizena. Preparació: Es mescla tot amb la batedora i es fica al forn. Punxes amb un forqueta i quan isca el forqueta neta ja aquesta fet. Més o menys mitja hora de penja del forn. Es pot servir acompanyat de melmelada de maduixes o qualsevol altra fruita. Per Lourdes

Bandeja paisa

És un plat típic de Medellín(Colòmbia) Se prepara per a festes familiars i de amics. Ingredients: *Arròs *Fresols *Patacons *Alvocat *Cansalada *Ou fregit *Xoriço *Ají: pebrera, alvocat,ceba,tomata,coriandre

*iuca i patates
*Carn picada Preparació:
Deixeu els fresols en remull durant tota la nit en molta aigua freda. Passat el temps de remull, cogueu en l’ aigua del remull amb una cullerada d’oli i quan estiguen mig cuits amaniu amb sal. Calenteu dos cullerades d’oli en una paella, incorporeu la carn picada i fregiu,removent amb una cullera de fusta, fins que canvie de color. Afegiu la meitat del sofregit i removeu durant un moment. Talleu la cansalada en trossets i fregiu-la amb la greix que solta. Afegiu la resta d’ingredients i mescleu amb els fresols.

Per: Lizzeth

Pique a lo Macho

El pique a lo macho és un menjar típic de Bolívia. És una menjada d'estiu, preparada molt a diari.
Ingredients: 8 creïlles tallades per a fregir 1/2 k carn de porc 10 salsitxes 3 pimentons de morro de bou (morrón) 4 locotos rojos (es pot substituir per pimentó roig coent molt) 4 ous durs 1 cervesa olives 2 cebes roges tomaca la que siga necessària una pastilla de caldo de carn sal, pebre, all, comí salsa soja Preparació: Piqueu en juliana tots els ingredients. Després es fregiu en una paella la carn a foc lent. Quan li isca el suc a la carn, se li afegiu la ceba amb una mica de sal i la tomaca picada. Quan ja estiga ben cuit, se li afegiu la pastilla de caldo de carn, all, pebre,comí al seu gust. Quan ja tinga un bon sabor li poseu el pimentó de morro de bou i el locoto roig per a donar-li color. Després li poseu un poc de cervesa per a que no estiga sec .En una altra paella, fregiu les creïlles fins que estiguen dauradetes. Per a servir en el plat, poseu en el fons de la font una estora d'encisam, poseu les creïlles fregides la quantitat que vegeu suficient per a cada plat i poseu el preparat damunt i li poseu un poc de suc i ho adorneu amb els ous durs partits a rodanxes i les tomaques també a rodanxes i li feu dibuixets amb mostassa maionesa i quetxup. El plat es troba llest per a servir.
Per Diego