El pique a lo macho és un menjar típic de Bolívia. És una menjada d'estiu, preparada molt a diari.
Ingredients:
8 creïlles tallades per a fregir
1/2 k carn de porc
10 salsitxes
3 pimentons de morro de bou (morrón)
4 locotos rojos (es pot substituir per pimentó roig coent molt)
4 ous durs
1 cervesa
olives
2 cebes roges
tomaca la que siga necessària
una pastilla de caldo de carn
sal, pebre, all, comí
salsa soja
Preparació:
Piqueu en juliana tots els ingredients. Després es fregiu en una
paella la carn a foc lent. Quan li isca el suc a la carn, se li afegiu la ceba amb una mica de sal i la tomaca picada. Quan ja estiga ben cuit, se li afegiu la pastilla de caldo de carn, all, pebre,comí al seu gust. Quan ja tinga un bon sabor li poseu el pimentó de morro de bou i el locoto roig per a donar-li color. Després li poseu un poc de cervesa per a que no estiga sec .En una altra paella, fregiu les creïlles fins que estiguen dauradetes. Per a servir en el plat, poseu en el fons de la font una estora d'encisam, poseu les creïlles fregides la quantitat que vegeu suficient per a cada plat i poseu el preparat damunt i li poseu un poc de suc i ho adorneu amb els ous durs partits a rodanxes i les tomaques també a rodanxes i li feu dibuixets amb mostassa maionesa i quetxup. El plat es troba llest per a servir.
Per Diego
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada